Din SUV Kommer Att Behöva Bra Sommardäck Som Kan Förhindra Vattenplanering

SUV sommardäck

Enligt statistik har SUV:erna visat sig vara säkrare än mindre personbilar. Åtminstone om du tittar på hastigheten på skador från olyckor ger SUVerna en högre säkerhetsrekord. Om en SUV eller något annat fordon kommer att vara i en olycka beror också på andra faktorer som förarens förmåga att köra, hastigheten och däckens kvalitet. Folk glömmer ofta den sista, vilket har en mycket stor inverkan på säkerheten för alla fordon. Om du utrustar ett fordon med dåliga däck, även de kan se bra ut, kan de ändra fordonets prestanda fullständigt.

SUV: er måste ha ordentliga SUV vinterdäck monterade under vintersäsongen, även om dina nuvarande sommardäck ser tillräckligt robusta ut för att hantera snö och is. Det stora problemet här är inte däckets robusthet utan gummiblandningen. Detta är inte något som du visuellt kan se hur det kommer att reagera. Det är beroende av under vilka förhållanden däcket är designat. Däck som är utformade för sommartemperaturer har problemet att gummit blir hårt när temperaturen går ner och hamnar under noll grader Celsius. När du har hårda däck kan de inte anpassa sig till vägytans mikrostruktur. Det är när gummit faktiskt skjuts in i mikrohålorna på ytan som du får högsta friktion och därmed dragkraft. Hårda sommardäck kommer därför inte att ha optimalt grepp även på torra vägar, det är då ännu värre när du har snö eller is eftersom de inte har en slitbana för att klara det. SUV: n måste också ha ordentliga dubbdäcken när du kör på is eller åtminstone dubbfria däck för att hantera både snö och is.

För somrarna måste du ha ordentliga däck. SUV: n kan som alla andra fordon uppleva vattenplanering när man kör på våta vägar. Förmågan att förflytta vattnet kommer att avgöra om du kommer att uppleva det eller inte. Bra SUV sommardäck kan ha lagt innovativ design till slitbanan, så att däcket kan förflytta vatten mer effektivt och därmed minska risken för vattenplaning. Polerade spår hjälper också till att transportera vattnet snabbare in i spåren för att sprida det. Vattenplaning är den största orsaken till olyckor under kraftigt regn, så du måste se till att du har däck som har goda egenskaper även i våta förhållanden, med bra våtgrepp och bra på att förhindra vattenplanering genom olika uppfinningar i slitbanan.

För att din SUV ska vara så säker som den kan, måste du ha däck av god kvalitet, se till att däcktrycket är korrekt och att gängdjupet är över minimum 4 mm. När du går under 4 mm ökar risken för vattenplaning drastiskt. Vi rekommenderar att du köper SUV-sommardäck som är bra för att förhindra vattenplaning. Detta kommer att hålla dig säkrare under hela sommaren.

För mer information om SUV-sommardäck som är bra i våta förhållanden, besök: nokiantyres.se