Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Deny from all Olika däck för olika fordon - Car Specs Design

Olika däck för olika fordon

sommardäcken

Om du behöver köpa däck till en SUV, skåpbil eller en pickup, måste du se till att de är kompatibla med fordonet. Däcken kommer att behöva hantera de stora belastningarna du kan transportera. När du väljer däck, se till att du har valt de som har det lastindex du behöver. Det kan vara annorlunda om du använder fordonet för persontransporter eller sedan för tyngre laster som används av transport eller lastbilar. Du måste också få måtten korrekta så att du får ett däck som passar dina fälgar och om du också köper nya fälgar ska du se till att ditt totala hjul inte ökar eller minskar i storlek eftersom det kommer att påverka riktigheten på hastighetsmätaren och vägmätare.

SUV-däck tenderar att ha aramid-förstärkta sidoväggar, med utmärkta våtgrepp och vattenplaningsegenskaper, medan de har låg slitage. De förstärkta sidoväggarna gör dem mer hållbara och gör att du kan begränsa drifttiden även om du träffar en trottoarkant eller vassa stenar. Det sparar dig också från att ditt fordon går sönder när du kör en bil. Billigare däck blir ofta dyrare på grund av att driftstopp blir en viktig faktor och en kostsam del, så du måste se till att dina fordon kan arbeta med långa driftstimmar. Du måste se till att du också har bra vinterdäcken när du har vinter och att de har en separat uppsättning sommardäcken för andra halvan av året.

Däckdimensionen kommer att variera beroende på vilken typ av fordon du har. Om du har en liten personbil blir däcken mindre än om du har en stor SUV. Du måste därför vara flitig när du köper en uppsättning däck så att du får rätt dimension som var avsedd för ditt fordon. För stora eller för små hjul på ditt fordon kan göra att hastighetsmätaren eller kilometermätaren visar fel resultat, så du bör följa rekommendationerna i fordonets handbok.

När du bär tunga laster är det viktigt att se till att inflationstrycket är korrekt och som rekommenderas för däcken i bilens handbok. Lågt däcktryck kan skada däckens sidoväggar och det kommer också att leda till att fordonet konsumerar mer bränsle, vilket kan vara mycket kostsamt i det långa loppet. Så detta bör kontrolleras regelbundet och eftersom utetemperaturen påverkar trycket är det viktigt att också kontrollera när du har stora svängningar i temperaturen. Mät det också när du har din normala last på fordonet som du tenderar att transportera.

Att ha god kontroll och stabilitet i ett mycket tåligt däck i kombination med mycket bra våtgrepp bör säkerställa att du kommer att ha bra kan hålla dina kostnader i ordning på bör garantera att du kan hålla däcken under dess livslängd. Däckunderhåll kommer att vara en viktig del i att se till att de håller så länge de är avsedda.

För mer information om däck till SUV: er, besök: https://www.nokiantyres.se/

Scroll to Top