Sørg for å ta deg tid til å holde bilen i god stand

bilverksted

Det er alltid viktig å holde bilen i god stand, slik at du kan kjøre trygt. Kjøresikkerhet er en kombinasjon av en trygg bil med sesongbaserte premium-dekk i god stand. Du må også sørge for at bilen er i god stand, noe som kommer av at du tar godt vare på den og gir den vedlikeholdet den trenger. Viktige sikkerhetsdetaljer foruten dekkene er bremser og støtdempere, og alle lysene fungerer slik at andre kan se bilen din og advarslene deres, og at du kan se når du kjører om natten i mørket.

Ulike biltilbehør kan kjøpes på verkstedet ditt om nødvendig, slik at du kan ha noen i bilen. God å ha er ekstra vindusviskerblader og skivevæske. Ekstra bilbatteri kan være godt å ha hjemme hvis bilen ikke starter og du ikke har noen som hjelper deg å starte. Startkabler er også gode å ha tilgjengelig da det er vanskeligere å starte en bil om vinteren, så du trenger ofte å sjekke batteriet eller be verkstedet ditt om å sjekke batteriet ditt, dette er inkludert i batteriservicen deres. Hvis du trenger et nytt bilbatteri, kan de selge et for deg og resirkulere det gamle.

En annen viktig tjeneste er bremseservice og dekk service, som begge kan oppdages under en kondisjonstest, hvor verkstedet ditt går gjennom de viktige funksjonene i bilen for å se om det er behov for å fikse problemer eller om bilen din er i god stand. Dette bør sees på som et godt supplement til vanlig bilservice og en god måte å få et bilverksted til å raskt sjekke om bilens viktige funksjoner er i god stand, slik at det er trygt å kjøre og slik at du kan oppdage problemer tidlig før du vokser til større. problemer som kan bli mer kostbart å avhjelpe på et senere tidspunkt når det kan ha blitt større og andre deler kan ha blitt skadet.

Dekkservice er viktig for å sikre at bilens dekk er i god stand, at de ikke er utslitte og at de kan gi bilen din nok grep og brakett. Det er viktig at dekkene er fri for skader, og at lufttrykket er i orden. Mønsterdybden må også være tilstrekkelig, som er minst 4 mm. Du må sørge for at du har riktig dekk til rett tid. Det er farlig å kjøre om vinteren med sommerdekk, så pass på å vente slik at risikoen for tilbakevendende snø reduseres. Dette gjelder også om høsten når du i stedet bør bytte til vinterdekk tidlig, slik at du ikke blir overrasket over snø eller minusgrader, der sommerdekk er dårligere enn vinterdekk.

Hvis bilen og dekkene er i god stand og alt sikkerhetsutstyr som ABS-bremser, kollisjonsputer og sikkerhetsbelter fungerer, bør du kunne kjøre trygt gjennom året. Sørg for å justere hastigheten til forholdene, slik at du kjører saktere ved dårlig sikt og kraftig regn.

For mer informasjon om forskjellige typer tjenester som kan bidra til å holde bilen din i god stand, besøk: https://vianor.no/