Varmista, että pidät autosi hyvässä kunnossa

autohuollon

Aina on tärkeää pitää auto hyvässä kunnossa, jotta voit ajaa turvallisesti. Ajoturvallisuus on yhdistelmä turvallista autoa, jossa on hyväkuntoiset kausiluontoiset premium-renkaat. Sinun on myös varmistettava, että autosi on hyvässä kunnossa, mikä tarkoittaa sitä, että pidät siitä hyvää huolta ja suoritat sille tarvittavat huollot ja ylläpitotyöt. Tärkeitä turvallisuusominaisuuksia renkaiden lisäksi ovat jarrut ja iskunvaimentimet, ja tietysti valot, että muut näkevät auton ja osaavat varoa ja että voit nähdä eteesi, kun ajat yöllä pimeässä.

Korjaamosta voit tarvittaessa ostaa erilaisia ​​auton varaosia, joita voi olla järkevää säilyttää myös kotona tai autossa. On hyvä olla ylimääräisiä tuulilasinpyyhkimien siipiä ja pesunestettä. Lisäakku voi myös olla hyvä, jos olet kotona ja autosi ei käynnisty eikä sinulla ole ketään, joka auttaisi sinua käynnistämisessä. Käynnistyskaapelit ovat myös tarpeen olla käytettävissä, koska auton käynnistäminen talvella on vaikeampaa. Joten akku kannattaa tarkastaa usein tai viedä tarkastettavaksi korjaamolle akkuhuoltoon. Jos tarvitset uuden auton akun, he voivat myydä sen sinulle ja kierrättää vanhan.

Muut tärkeät huollot ovat jarruhuolto sekä rengashuolto, joiden tarve voidaan havaita auton kuntotarkastuksen aikana, kun työpajasi käy läpi auton tärkeimmät toiminnot nähdäksesi, onko tarpeen korjata jotain ongelmia vai onko autosi hyvässä kunnossa. Tätä tulisi ehdottomasti tehdä silloin tällöin säännölliseen autohuollon lisäksi, jotta tiedät että ajaminen on turvallista ja jotta voit havaita ongelmat varhaisessa vaiheessa ennen niiden kasvamista suuremmiksi ongelmiksi, joiden korjaaminen voi tulla myöhemmin todella kalliiksi.

Renkaiden huolto on tärkeää, koska on tärkeää varmistaa, että auton renkaat ovat hyvässä kunnossa ja etteivät ne ole kuluneet ja että autosi saa tarpeeksi pitoa ja kitkaa. On tärkeää, että renkaat ovat ehjiä ja että ilmanpaine on ok. Kuvion syvyyden on myös oltava riittävä, joka on vähintään 4 mm. Sinun on varmistettava, että sinulla on oikeat renkaat oikeana vuodenaikana. Kesärenkailla on vaarallista ajaa talviolosuhteissa, joten muista odottaa, jotta yöpakkaset häviävät ja lumisateen mahdollisuus poistuu. Tämä pätee myös syksyllä, ja sinun tulisi vaihtaa talvirenkaisiin mielummin liian aikaisin kuin liian myöhään, jotta et yllättyisi lumesta tai miinusasteista, joissa kesärenkaat toimivat huonommin kuin talvirenkaat.

Jos auto ja renkaat ovat hyvässä kunnossa ja kaikki turvavarusteet, kuten ABS-jarrut, turvatyynyt ja turvavyöt toimivat, voit ajaa turvallisesti ympäri vuoden. Muista säätää ajonopeuttasi olosuhteisiin nähden, eli ajat hitaammin huonossa näkyvyydessä ja rankkasateessa.

Lisätietoja erityyppisistä huolloista, jotka auttavat pitämään autosi hyvässä kunnossa, käy osoitteessa: https://vianor.fi/