Sommardäck som är säkra

Nokian Hakka Green 2,

Om du är ute efter säkra däck för en medelstor elbil, så har Nokian Däck några alternativ. Om det är sommardäck som du letar efter så har du Nokian Hakka Green 2, dessa är rekommenderade också för elbilar, vilket inte alla däck är. Det betyder att de är slitstarka vilket kan behövas med de tyngre elbilarna. Dessa är gjorda med deras “Silent Sidewall Technology”, vilket är en speciell gummizon som kan dämpa och ta bort ljud och vibrationer som förmedlas via slitbanan. Detta gör att det däckljudet minskar och att de kommer att vara bekvämare vid användandet när du kör en elbil.

Däcken har lågt rullmotstånd, vilket gör dem lättrullande, så att bränsleförbrukningen och elförbrukningen är låg. Slitaget är också mindre, vilket gör att de håller längre. Livslängden förlängs sedan ytterligare om du roterar däcken så att du byter plats på fram och bakdäcken. Detta bör göras mellan varje säsong som du byter mellan sommar- och vinterdäck. Det gör att bilen kör mer kontrollerbart och att bilen inte överstyr vilket annars är ett problem om framdäcken har bättre grepp än de bakre. Rotation bör göras när det skiljer mer än 2-3 mm mönsterdjup mellan däcken. Eftersom du vill ha i princip samma grepp på alla positioner, så med rotation kan du förhoppningsvis köpa ett fullt set när du byter till nya sommardäck.

Däcken ger ett effektivt skydd mot vattenplaning genom den unika formen på klackarna som gör att vattnet som strömmar genom mittenkanalerna accelereras ut mot sidorna. För att undvika vattenplaning så måste däcken kunna snabbt och effektivt kunna få bort vattnet från vägytan så att däcken kan ha konstant kontakt med vägytan. Om däcken inte får bort vattnet så börjar däcket plana på den vattenfilm som bildas mellan däcken och vägen. Det är då du tappar kontrollen över bilen, vilket kan vara väldigt farligt och kan orsaka olyckor. Det är många olyckor under sommaren som sker till följd av vattenplaning. Eftersom många väger har djupa spår i vägbanan så samlas vatten där vilket gör att du lätt kan råka ut för det när du kör på blöta vägar. Det kan vara farligt att göra filbyten då du hamnar i vattenfyllda spår, där det finns mycket vatten som däcken behöver få bort.

Risken för vattenplaning ökar då däcken slits, så däck med ett mönsterdjup på mindre än 4 mm kan vara farliga att köra med. De kan lagra en mindre volym av vatten in sina spår, vilket gör att risken ökar. Det är viktigt att välja däck som har bra innovationer för att bättre forsla bort vatten och lyckas sprida det i spåren. Varför det är viktigt att välja kvalitetsdäck som däck från Nokian Däck.

Nokian Hakka Green 2 har också bra våtgrepp, vilket förbättrar bilens egenskaper då du kör på blöta vägar. Det ger kortare bromssträcka om du skulle vara tvungen att snabbt få stopp på bilen. Eftersom det krävs längre bromssträcka när du kör på våta underlag jämfört med torra, så vill du vara säker att du har bättre grepp när du kanske verkligen behöver det.

För mer information angående Nokian Hakka Green 2 däck, så klicka här: https://vianor.se/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *