Sommerdekk som er trygge

bildekk

Hvis du leter etter trygge bildekk til en mellomstor elbil, så har Nokian Dekk noen alternativer. Hvis det er sommerdekk du leter etter, så har du Nokian Hakka Green 2, disse er også anbefalt for elbiler, som ikke alle dekk er. Dette betyr at de er holdbare som kan trengs med de tyngre elbilene. Disse er laget med sin “Silent Sidewall Technology”, som er en spesiell gummisone som kan dempe og fjerne lyder og vibrasjoner som formidles gjennom slitebanen. Dette vil redusere dekkstøyen og gjøre dem mer behagelige å bruke når du kjører elbil.

Dekkene har lav rullemotstand, noe som gjør dem enkle å rulle, slik at drivstofforbruket og strømforbruket er lavt. Slitasjen er også mindre, noe som gjør at de varer lenger. Levetiden forlenges deretter ytterligere hvis du roterer dekkene slik at du erstatter dekkene foran og bak. Dette bør gjøres mellom hver sesong du bytter mellom sommer- og vinterdekk. Dette gjør bilen mer kontrollerbar og bilen overskrider ikke, noe som ellers er et problem hvis dekkene foran har bedre grep enn baksiden. Rotasjon bør gjøres når mer enn 2-3 mm mønsterdybde er forskjellig mellom dekkene. Siden du i utgangspunktet ønsker det samme grepet på alle posisjoner, så med rotasjon kan du forhåpentligvis kjøpe et komplett sett når du bytter til nye sommerdekk.

Dekkene gir effektiv beskyttelse mot vannutjevning gjennom den unike formen på hælene, som akselererer vannet som strømmer gjennom de midterste kanalene til sidene. For å unngå vannutjevning, må dekkene være i stand til raskt og effektivt å fjerne vannet fra veibanen slik at dekkene kan ha konstant kontakt med veibanen. Hvis dekkene ikke blir kvitt vannet, begynner dekket å flate på vannfilmen som dannes mellom dekkene og veien. Dette er når du mister kontrollen over bilen, noe som kan være veldig farlig og kan forårsake ulykker. Det er mange ulykker om sommeren som skjer som et resultat av vannplanlegging. Siden mange veier har dype spor i kjørebanen, samles det vann der, noe som betyr at du lett kan nå etter det når du kjører på våte veier. Det kan være farlig å gjøre filendringer når du havner i vannfylte spor, der det er mye vann som dekkene må fjerne.

Risikoen for vannutjevning øker når dekkene slites ut, slik at dekk med en designdybde på mindre enn 4 mm kan være farlige å kjøre med. De kan lagre et mindre volum vann i sporene sine, noe som øker risikoen. Det er viktig å velge dekk som har gode nyvinninger for bedre å forsegle vann og klarer å spre det i sporene. Hvorfor det er viktig å velge kvalitetsdekk som dekk fra Nokian Dekk.

Nokian Hakka Green 2 har også godt vått grep, noe som forbedrer bilens egenskaper når du kjører på våte veier. Det gir kortere bremseavstand hvis du raskt måtte stoppe bilen. Siden det kreves lengre bremseavstand når du kjører på vått grunn sammenlignet med tørt, vil du være sikker på at du har bedre grep når du virkelig trenger det.

For mer informasjon om Nokian Hakka Green 2 dekk, klikk her: https://vianor.no/